Az ajakfeltöltés minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. Nem véletlen, hiszen olyan hangsúlyos részéről van szó az arcnak, mely mindig szem előtt van, és a kommunikáció során gyakran helyeződik rá a hangsúly. Ugyanakkor sokan a nőiesség szimbólumának is tekintik, és vonzerejük növekedését várják és kapják meg az ajakfeltöltéstől.

Alapvetően felszívódó és nem felszívódó anyagokkal végzik a plasztikai sebészek az ajakfeltöltést. Az évek során az orvostudomány egyértelműen a biztonság irányába mozdult e területen is. Így essen választásod bármelyik megoldásra is, a szövődményektől jó eséllyel egyáltalán nem kell tartanod. Nézzük, milyen módszerek közül válogathatsz akkor, ha teltebb, nőiesebb ajkakat szeretnél magadénak tudni!

 

A szilikon már kevésbé elterjedt!

Sokáig kizárólag a szilikon volt az egyetlen anyag, amelyet a telt ajkak érdekében bevetettek a szakemberek. A szilikon olajról és a szilikon implantátumról azonban bebizonyosodott, hogy mind a ránctalanítás, mind a szájfeltöltés terén jelentősen több mellékhatással rendelkeznek, mint például a kollagén vagy a hyaluronsav. Ez utóbbiak mellett főként biztonságuk és hatékonyságuk szól.

Egyfajta korszerű megoldásnak számít a permalip ajakfeltöltés, amelynek mérete állítható, így egyénre szabható az. Fontos azonban tudni, hogy ez a módszer viszonylagos költségessége és esetleges szövődményei miatt kevésbé népszerűek. S hogy melyek akkor a javasolt megoldások a dús ajkak érdekében?

 

A hyaluronsavas ajakfeltöltés a leginkább természetes módszer!

Tudtad, hogy a hyaluronsav a szervezetben természetes formában is megtalálható? Nem véletlen tehát, hogy a hyaluronsav felhasználásával történő ajakfeltöltés komplikációktól mentesen zajlik, és a későbbiekben sem jelentkeznek mellékhatások alkalmazásával. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy nem csupán a telt ajkak megvalósításában segíthet a hyaluronsav, hanem a ráncok eltüntetésében, valamint az ajkak aszimmetriájának korrigálásában is. Nem ritka, hogy a felső vagy az alsó ajak szorul méretéből adódóan korrigálásra. Ilyenkor is remek választás a hyaluronsav. Az alapanyag körülbelül 8-14 hónap alatt szívódik fel, s bár időnként érdemes a kezelést ismételni, de még így is a megfizethető árkategóriába tartozik.

 

Teltebb ajkak saját zsírral? Lehetséges!

A saját zsírral történő feltöltést mind a ránctalanítás, mind a mellnagyobbítás területéről jól ismerjük. Előnyeit akkor is kihasználhatod, ha vastagabb ajkakat szeretnél. Tartósabb megoldásnak számít, mint a hyaluronsav, ám kicsit hosszabb időt is vesz igénybe az eljárás. A saját zsír kinyeréséhez ugyanis elsőként zsírleszívás szükséges. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a belső comb, a has vagy a köldök területén rendszerint megtalálható annyi plusz, amennyi elegendő a saját zsírral történő ajakfeltöltéshez. A speciális módszerrel zajló leszívás és tisztítás során az a cél, hogy a zsírsejtek ne sérüljenek, és így azok hosszú távra megfelelően kötődni tudjanak az ajkakban.

ajakfeltöltés

 

Indulj személyre szabott konzultációval!

Sokan részesítik előnyben a saját zsírral történő feltöltést, éppen annak természetessége miatt. Ahhoz azonban, hogy részletesen tájékozódj egyéni lehetőségeidről, és a számodra leginkább megfelelő megoldást sikerüljön kiválasztani, nélkülözhetetlen a személyes konzultáció. Vannak klinikák, melyek ingyenes konzultációval várják az érdeklődőket. Ha pedig nem így van, akkor később gyakran visszatérítik ezt a költséget, amennyiben végül szolgáltatásuk mellett teszed le a voksod.

Az ajakfeltöltés ma már bárki által elérhető beavatkozásnak számít. Ugyan néhány napig duzzadás, deformáltság és pirosodás jelentkezhet a kezelt területen, de a szakember által javasoltakat betartva hamarosan lelohad a duzzadtság és a végleges eredmény láthatóvá válik. A szilikon helyett tehát napjainkban egyértelműen a természetes megoldások irányába mozdul a kínálat és a keresleti oldal is.