Fiatalos tekintet, ráncmentesség, búcsú a könnytáskáktól- csak néhány előny, melyet a szemhéjplasztika kínál a mellette döntők számára. Az arcplasztikánál jelentősen kisebb beavatkozás ugyan altatásban történik, de mind az eljárás, mind a felépülés időszaka sokkal gyorsabb. De mégis mit várhatunk a szemhéjplasztikától? Az alsó és a felső szemhéj esetében egyaránt szükséges az eljárás? Kiknek ajánlott a beavatkozás? Cikkünkben ilyen témáknak járunk utána.

 

Gyakran a genetika áll a háttérben

A szem környéki ráncok és kötőszöveti változások már viszonylag korán jelentkezhetnek. Ebben az életmód, a környezeti hatások és persze a genetika is szerepet játszik, mely utóbbiba nem sok beleszólásunk van. Abba azonban már sokkal inkább, hogy milyen módszereket választunk a kialakult helyzet orvoslására. A szemkörnyéket ápoló krémek és házi praktikák csak egy bizonyos fokig hozhatnak átmeneti javulást, de végleges megoldást a plasztikai sebészettől, a vélemények és a tapasztalatok alapján pedig kifejezetten Plasztikai Sebészeti Centrum Budapest klinikájától várhatunk.

arcplasztika sebésznél

Rutin eljárás a ráncok és a duzzanatok ellen

Az évek múlásával a szem környéke szinte biztosan változásokon megy keresztül. A szemhéjak környéki bőr ugyanis nagyon vékony, kevés kötőszöveti rostot tartalmaz. Emiatt is kialakul a szemkörnyéki támasztórendszer petyhüdtsége, a duzzanatok megjelenése. Mindez sokak számára jelent pszichés problémát, ebből adódóan pedig önbizalomhiányt. A felső szemhéjak esetében a kinyúlt búr petyhüdtté, lógóssá válik, az alsóknál pedig úgynevezett könnytáskák jelennek meg az érintett területen. Megoldás létezik, méghozzá rutin eljárás keretein belül végzett szemhéjplasztika személyében!

 

Mikor javasolt a felső szemhéjplasztika?

Nem ritka, hogy a megnyúlt bőr a felső szemhéj esetében akár a látást is zavarja, ugyanis túlérhet az a szempillasoron. Ekkor már nem csak esztétikai gondról van szó, hanem az életminőséget is jelentősen befolyásoló helyzetről. Mindkét esetben jó választás a felső szemhéjplasztika, mely során a szakember az áthajlási redőben végez bemetszést, majd így távolítja el a feleslegessé vált zsírszövetet és bőrt. Az eljárás nagy előnye, hogy a hegvonal már néhány hét után teljesen eltűnik.

 

Búcsú a táskás szemektől

A táskás szemek gyakran már egészen fiatal korban jelentkeznek és leginkább genetikai tényezőkre vezethetőek vissza. Ezekhez jönnek még hozzá a ráncok, amelyeknek szintén búcsút mondhatsz az alsó szemhéjakat érintő plasztikai beavatkozás segítségével. Ilyenkor az alsó pillasor alatt történik a bemetszés. Viszonylag kevés bőr eltávolítása szükséges, viszont a zsírszövettől is érdemes megszabadulni. Előfordulhat, hogy a támasztó szövetek fixálása is megtörténik, majd varrattal zárja a sebész a beavatkozást. A heg vonala szintén alig észrevehető.

 

3 hét után már sminkelhetsz

A szemhéjplasztika után természetesen fokozott figyelmet érdemes fordítani az érintett területre. A beavatkozást követően duzzadás, bevérzések tapasztalhatóak, és némi feszülést is érezhet a páciens. A terület jegelése gyors javulást eredményezhet. A varratszedésre körülbelül 5 nap múlva kerül sor, addig is az esetleges könnyezést szemcseppel kiválóan lehet enyhíteni. 3 hét után már folytathatod megszokott sminkelési rutinodat is.

 

Észrevehetetlen hegek és gyors gyógyulás

S hogy mi a helyzet a műtéti hegekkel? Mindenki azt szeretné, ha ezek egyáltalán nem látszódnának, s ez így is lesz. Körülbelül 3-4 hónap múlva már egyáltalán nem észrevehetőek. A szemhéjak végleges eredménye pedig 2-3 hónappal a beavatkozást követően már látható. Az eljárásnak köszönhetően visszanyerhető a fiatalos tekintet, ami akár 10 évvel is megfiatalíthat. Az ebből fakadó önbizalomnak hála életminőséged jelentősen javulhat, ami pénzben nem mérhető értékkel bír. A szemhéjplasztika rutin beavatkozás, amely az arc egészének megjelenésére hatással van, s gyakran az arcplasztika helyett elegendő lehet e mellett letenni a voksot.